Εισαγωγικό κείμενο: Υποδεχόμαστε τον Μάρτιο με νέα εργαστήρια μάθησης και δημιουργίας για παιδιά 5-8 ετών, στον χώρο της "Σχεδίας στην πόλη". Θα γνωρίσουμε τον Ιαπωνικό πολιτισμό και θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου φτιάχνοντας τις κούκλες μας στο εργαστήριο του Τζεπέτο!

Μάρτιος 2023, Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά

Συνεχίζουμε τα εργαστήρια μάθησης και φαντασίας στον χώρο της "Σχεδίας στην πόλη".

Τα εργαστήρια του Μαρτίου απευθύνονται σε παιδιά 5-8 ετών.

 

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, 11:00 - 13:00
📜🔎Μετά το ταξίδι μας στην Αίγυπτο ένα νέο εργαστήρι γνώσης και περιπέτειας θα πραγματοποιηθεί στις "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά".
"Ταξίδι στον χρόνο και τους πολιτισμούς - 2ος σταθμός στην Ιαπωνία".
Μέσα από παιχνίδια και δοκιμασίες θα γνωρίσουμε την ιστορία του αρχαίου Ιαπωνικού πολιτισμού, θα διαβάσουμε ιστορίες για Σαμουράι πολεμιστές και γκέισες. Θα εμπνευστούμε από τους μοναδικούς γιαπωνέζικους κήπους και θα ετοιμάσουμε μικρές εικαστικές δημιουργίες. Και βέβαια θα μάθουμε και θα φτιάξουμε τα δικά μας μοναδικά σχέδια Origami!

 

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, 11:00-13:00.
🎨"Οι κούκλες ζωντανεύουν στο εργαστήρι του Τζεπέτο", εργαστήρι κατασκευής κούκλας για παιδιά 5-8 ετών.
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21 Μαρτίου).
Οι μικροί μας κουκλοπαίκτες θα φτιάξουν δαχτυλόκουκλες, κούκλες μαρότες και χαρούμενες κούκλες μάπετ. Υφάσματα, χαρτόνια, μαλλιά χρωματιστά και πολλά ακόμα υλικά μας περιμένουν για να πειραματιστούμε! Γιατί στο εργαστήριο κούκλας του Τζεπέτο όλα μπορούν να συμβούν!

 

📌Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:
👉Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
☎ 2310 236344 & 6978 383064.
📌Συνδρομή για κάθε πρόγραμμα:8,00 €. Για 2 αδερφάκια το κόστος είναι 12,00 €.


👉Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
👉Στο διάλειμμα του προγράμματος προσφέρουμε χυμό και κέρασμα. Προτείνουμε να φέρνετε και το αγαπημένο δεκατιανό του παιδιού.
👉Οι «Δημιουργικές διαδρομές» είναι ένα ανοιχτό πρόγραμμα ώστε τα παιδιά να επιλέγουν τα εργαστήρια που τους ενδιαφέρουν χωρίς να αισθάνονται τη «δέσμευση» μιας ακόμα εξωσχολικής δραστηριότητας.
👉Διεύθυνση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος (1η παράλληλος πάνω από την Ερμού), Θεσσαλονίκη