Εισαγωγικό κείμενο: Στο πλαίσιο της δράσης "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων" δημιουργήσαμε ένα εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς και γονείς. Η δράση υλοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης" που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.

Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων"

 

Το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο δημιουργήθηκε από την εκπαιδευτική ομάδα και συνεργάτες της Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής Ομάδας "Σχεδία στην πόλη" στο πλαίσιο της δράσης το "Αλφαβητάρι των συναισθημάτων".

Η δράση υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης" που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.

Παρουσιάζονται απόψεις και εμπειρίες για το θέμα της συναισθηματικής ενδυνάμωσης  και της ψυχικής ανθεκτικότητας καθώς και προτάσεις παιχνιδιών και δραστηριοτήτων.  Το εκπαιδευτικό υλικό που παρατίθεται απευθύνεται κυρίως σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικία (6- 8 ετών) αλλά μπορεί να προσαρμοστεί και σε παιδιά νηπιαγωγείου και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (9-12 ετών). Στο τελευταίο μέρος μοιραζόμαστε την πορεία και τα αποτελέσματα της δράσης μας.

Ελπίζουμε να είναι ένας χρήσιμος οδηγός που θα προσφέρειερεθίσματα για περαιτέρω διερεύνηση και έμπνευση! 

 

Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ