Εισαγωγικό κείμενο: Το Σάββατο 8 Απριλίου περάσαμε υπέροχα στο εορταστικό πασχαλινό μας εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν πολύ και έτσι με τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους ολοκληρώσαμε τον φετινό κύκλο των “Δημιουργικές Διαδρομές”. Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα μας συναντήσετε σε παιδικές γιορτές και φεστιβάλ της πόλης!

Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά!

Ο φετινός κύκλος έκλεισε με το εορταστικό πασχαλινό μας εργαστήρι!

 

Το Σάββατο 8 Απριλίου περάσαμε υπέροχα στο εορταστικό πασχαλινό μας εργαστήρι φτιάχνοντας πασχαλινές κατασκευές, βάφοντας αυγά με κρεμμυδότσουφλα και χρωματιστά νήματα, πλάθοντας τα λαζαράκια μας και μαθαίνοντας μέσα από παιχνίδια τα έθιμα του Πάσχα!
Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν πολύ και έτσι με τις πιο όμορφες εικόνες και τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους αποχαιρετήσαμε τις “Δημιουργικές Διαδρομές” που τόσο πολύ αγαπάμε!
 
Ο φετινός κύκλος των "Δημιουργικών Διαδρομών με τα παιδιά" περιλάμβανε θεματικά εργαστήρια βασισμένα, όπως πάντα, στο παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση. Μιλήσαμε για τη φιλία και την επικοινωνία, μάθαμε για εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο, υποδεχθήκαμε το 2023 παρέα με ξωτικά και καλικάντζαρους, γνωρίσαμε τον αιγυπτιακό και τον ιαπωνικό πολιτισμό, γυρίσαμε τον κόσμο σε 80 ημέρες, διασκεδάσαμε στο εργαστήρι της Αποκριάς, ετοιμάσαμε τις κούκλες μας στο εργαστήρι του Τζεπέτο και κλείσαμε τον πολύχρωμο αυτόν κύκλο με το γιορτινό Πασχαλινό μας εργαστήρι!!!
 
 
Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά και τους γονείς για την αμέριστη αγάπη και την εμπιστοσύνη τους!
 
Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε στις δράσεις που θα συμμετέχουμε στην πόλη μας, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο!

  

 

      

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά"

Οι "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" είναι ένας ανοιχτός κύκλος αυτοτελών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 5-8 ετών, που πραγματοποιούμε στο χώρο μας κάθε Σάββατο 11:00-13:00.

Ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο του 2012, στο νέο μας χώρο, στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου και μέχρι σήμερα πολλά χαρούμενα επεισόδια έχουν εκτυλιχτεί! 

Παίξαμε μαθαίνοντας τα δικαιώματά μας, γίναμε μικροί ζαχαροπλάστες και μάθαμε για την υγιεινή διατροφή, ταξιδέψαμε με κούκλες και παραμύθια, με τις σκιές και το φως, ανακαλύψαμε  ιστορίες για καλούς και κακούς λύκους, ανοίξαμε τους χάρτες των μεγάλων εξερευνητών, κάναμε πειράματα χημείας και μαθήματα αστρονομίας, μουσικο-μπερδευτήκαμε, βρεθήκαμε με τη φαντασία μας στο ατελιέ σπουδαίων ζωγράφων, γνωρίσαμε σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες και πάνω από όλα επικοινωνήσαμε, μοιραστήκαμε, διασκεδάσαμε!

Τα προγράμματα μας εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες θεματικές ενότητες, όπως τέχνες, πολιτισμοί, νέες τεχνολογίες, επιστήμες, εφευρέσεις, εργαστήρια ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων, εργαστήρια ευαισθητοποίησης σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα, ειδικά αφιερώματα, κ.α. 

Στόχος του προγράμματος είναι να βάλει τα παιδιά σε μια διαδικασία να επιλέγουν θέματα που τους ενδιαφέρουν, να ανακαλύπτουν γνώσεις και εμπειρίες με διαδραστικό τρόπο και να καλλιεργούν ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες. Βασίζεται στις αρχές της βιωματικής και συνεργατικής μάθησης.

Η ομάδα είναι ανοιχτή ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν σε όσες δράσεις τους ενδιαφέρουν χωρίς να αισθάνονται τη «δέσμευση» μιας ακόμα εξωσχολικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα σταμάτησε με την πανδημία και τις περιόδους της καραντίνας (2020 - 2021) και τον Οκτώβριο 2022 ξεκίνησε πάλι με 1- 2 θεματικά εργαστήρια κάθε μήνα. 

Θα συνεχίσουμε με νέα εργαστήρια από τον Οκτώβριο 2023 και σας περιμένουμε!

Μέχρι τότε θα μας συναντήσετε σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, σε παιδικές γιορτές και φεστιβάλ!