Εισαγωγικό κείμενο: Με χαρά φιλοξενούμε το διαδραστικό εργαστήρι της καμπάνιας «Mind the Mind - to Combat the Stigma of Mental Disorders» της ομάδας Social Impact Initiative από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φοιτητικών Οργανισμών Ψυχολογίας (EFPSA SII) με στόχο την ευαισθητοποίηση για το στίγμα που περιβάλλει άτομα με ψυχική νόσο.

«Mind the Mind - to Combat the Stigma of Mental Disorders»,

εργαστήρι ευαισθητοποίησης για το ψυχικό στίγμα

Τρίτη 16 Μαΐου 2023, ώρες 19:00-20:30

 

Η Σχεδία στην πόλη συμμετέχει στην καμπάνια «Mind the Mind - to Combat the Stigma of Mental Disorders» της ομάδας Social Impact Initiative από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φοιτητικών Οργανισμών Ψυχολογίας (European Federation of Psychology Students’ Associations- EFPSA SII) με στόχο την ευαισθητοποίηση για το στίγμα που περιβάλλει άτομα με ψυχική νόσο. 

📌Η καμπάνια αποτελείται από ένα εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήριο, που στοχεύει στη διευκόλυνση της εφαρμογής της ψυχολογικής γνώσης και σε ένα θετικό και σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
📌Το περιεχόμενο του βιωματικού εργαστηρίου αποτελείται από εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο αφορά τις ψυχικές διαταραχές, από παιχνίδια ρόλων και από παιχνίδια που βασίζονται σε υποθετικές καταστάσεις, οπτικοακουστικό υλικό και διαδραστικές συζητήσεις. Ο σκοπός αυτού του βιωματικού εργαστηρίου είναι να εγείρει την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα ψυχικών διαταραχών, να ενθαρρύνει τη συζήτηση για την αντιμετώπιση του στίγματος και ν’ αναπτύξει την ενσυναίσθηση για άτομα που έχουν δεχτεί τη επίδραση των ψυχικών διαταραχών. Βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, που έχουν αξιολογηθεί από επαγγελματίες του τομέα.
❗Το στίγμα των ψυχικών διαταραχών είναι ένα άξιο σημασίας και ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο, το οποίο θέτει σε ανισορροπία το ψυχικό σύστημα τόσο του ατόμου όσο και της κοινωνίας. Επιπλέον, το στίγμα μπορεί συχνά ν' αποθαρρύνει το άτομο ν’ αναζητήσει βοήθεια, όταν αυτή είναι αναγκαία. Η μείωση των στερεοτύπων και η μάθηση δεδομένων που αφορούν τις ψυχικές διαταραχές είναι το πρώτο βήμα για καλύτερη ψυχική υγεία.
 
 
Επιμέλεια παρουσίασης: Γρηγοριάδου Μαρία, Ψυχολόγος (BA), Τοπική Συντονίστρια της Καμπάνιας Mind The Mind για την Θεσσαλονίκη 2022-2023
 
📍Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στις 19:00-20:30, θα φιλοξενήσουμε το εργαστήριο στον χώρο της ομάδας.
    Δ/νση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, πλατεία Άθωνος.
 
👉Είσοδος ελεύθερη
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων έως 12 άτομα.
 
 
Πληροφορίες - δήλωση συμμετοχής: 
☎️ 2310 236344, 6978383064
📧 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
🌍 www.sxediastinpoli.gr