Εισαγωγικό κείμενο: Η Παραθινούπολη, η μεγάλη γιορτή των παιδιών του Δήμου Καλαμαριάς, έκλεισε τις πύλες της στις 28 Μαΐου. Η Πλαζ Αρετσούς γέμισε παιδικές φωνές, παιχνίδια, χρώματα και μουσικές. Ήταν χαρά και τιμή να συμμετέχουμε στην οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ. Μοιραζόμαστε στιγμιότυπα και εντυπώσεις...

Παραθινούπολη 2023, η μεγάλη γιορτή των παιδιών

Παιδικό φεστιβάλ Δήμου Καλαμαριάς

 

Aπολογισμός, εντυπώσεις, στιγμιότυπα

 

 

 Με ιδιαίτερη χαρά και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης συμμετείχαμε στην ομάδα σχεδιασμού και επιμέλειας των εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και εμψυχωτικών δράσεων του παιδικού φεστιβάλ ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ του Δήμου Καλαμαριάς.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Πλαζ Αρετσούς από τις 26 έως τις 28 Μαΐου.

Συμμετείχαν 40 φορείς με 70 δημιουργικές δράσεις: εργαστήρια, παιχνίδια και παραστάσεις. Χρώμα, μουσική, κίνηση, χορός για μικρούς και μεγάλους!

 

🎨Την Κυριακή σβήσαμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι τα φώτα της σκηνής με την υπόσχεση "θα βρεθούμε ξανά"!
🎭Ήταν ένα τριήμερο που μας γέμισε όμορφες αναμνήσεις με τα γέλια των παιδιών, με τα πολύχρωμα εργαστήρια, τα παιχνίδια και τις ξεχωριστές παραστάσεις! 🤸🎪

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το ξεχωριστό αφιέρωμα με μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορό και χρώμα, στον αγαπημένο μας εκπαιδευτικό, εμψυχωτή και βασικό επιμελητή της πρώτης Παραθινούπολης Τάσο Γλαντζή που άφησε το στίγμα του στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της πόλης.

Γιατί πάνω απ'΄όλα "Παραθινούπολη" είναι οι άνθρωποι!

 

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή των παιδιών, δίπλα στον γυαλό, με το θαλασσινό αεράκι να μας χαϊδεύει το πρόσωπο, γίναμε και οι μεγάλοι ξανά παιδιά! 

Και παρά τον άστατο καιρό, τις ξαφνικές μπόρες όλα κύλησαν ομαλά! 


Η Παραθινούπολη μπαίνει σε μια νέα φάση κι ελπίζουμε στην επόμενη διοργάνωση να έχουμε πετύχει αρκετές αλλαγές.
Η καινοτομία, οι σύγχρονες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, η διάδραση, η συμπερίληψη και ο σεβασμός των αναγκών όλων των παιδιών και γενικότερα της οικογένειας είναι τα κύρια σημεία της φιλοσοφίας του φεστιβάλ και αποτελούν το διαρκές όραμα του Δήμου. 

Είναι αλήθεια πως η ομάδα μας αγαπά πολύ αυτό το φεστιβάλ. Ήταν εκεί από τα πρώτα βήματα μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν πολλά ακόμα που ονειρεύομαστε και πολλά που θα θέλαμε να βελτιωθούν ή να αλλάξουν.

Η ομάδα της "Σχεδίας στην πόλη" προσπάθησε και φέτος να βάλει ένα λιθαράκι στο πολύχρωμο ψηφιδωτό του φεστιβάλ που συμπλήρωσε πλέον 21 χρόνια λειτουργίας!

Δεν θα τα καταφέρναμε αν δεν είχαμε τη δημιουργική συνεργασία και επικοινωνία με τη μεγάλη ομάδα των φίλων συνεργατών που συμμετείχαν στη διοργάνωση. 

Ευχόμαστε στην επόμενη διοργάνωση να συναντηθούμε με νέες ιδέες και ανανεωμένες δράσεις!!!

 

🖍Ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά και τους γονείς, τους φίλους και τις φίλες που μας επισκέφθηκαν. Τα θετικά σχόλια και τα παιδικά χαμόγελα δικαίωσαν την προσπάθειά μας και μας ενδυναμώνουν για να κάνουμε ακόμα καλύτερη αυτή τη μεγάλη γιορτή!
🖍Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνετελεστές, φορείς, οργανώσεις, ομάδες, παιδαγωγούς, εμψυχωτές/τριες και καλλιτέχνες για τις δράσεις που με τόσο μεράκι ετοίμασαν και παρουσίασαν!


🖍Ευχαριστούμε
θερμά την Ομάδα Διάσωσης USAR HELLAS που φρόντισε για την υγειονομική κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
🖍Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας για την πολύτιμη συνδρομή στην προβολή του φεστιβάλ.


🖍Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, Ευταξίας της πόλης και Καθημερινότητας του πολίτη, την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου Δήμου Καλαμαριάς.

 

Καλή αντάμωση στην επόμενη Παραθινούπολη και καλό καλοκαίρι!

Μερικά στιγμιότυπα από τις δράσεις του τριημέρου...

 

 

 

  

 

Διοργάνωση: Δήμος Καλαμαριάς, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων