Εισαγωγικό κείμενο: Η ομάδα μας συμμετείχε στο έργο "Connected for Youth"/ PBA-Erasmus+ που έλαβε χώρα στην Agueda (Πορτογαλία). Μέλη οργάνωσεων από 12 χώρες μοιραστήκαμε εμπειρίες με στόχο να δημιουργήσουμε δυνατές συνέργειες σε επόμενα ΚΑ2-Erasmus+ έργα! Ευχαριστούμε την οργάνωση Psientífica για τη ζεστή φιλοξενία!

“Connected 4 Youth”

Partnership Building Activity - Erasmus+

29 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου 2024, Agueda, Πορτογαλία

Συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας με εκπρόσωπους νεανικών οργανώσεων από 12 χώρες της Ευρώπης.

 

To έργο "Connected 4 Youth" ήταν μια Δραστηριότητα Οικοδόμησης εταιρικών σχέσεων (Partnership Building Activity) που έλαβε  χώρα στην Águeda της Πορτογαλίας,
από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2024 (ημέρες εργασίας).
Σκοπός του έργου ήταν που στοχεύει να παρέχει εργαλεία και να συμβάλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε νέους εργαζόμενους στον τομέα της νεολαία ώστε να βελτίωσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της εργασίας τος και να ενισχύσουν το δικτύο των οργανισμών που εκπροσωπούν. Παράλληλα στόχος ήταν να βελτιστοποιήσουν τις γνώσεις σχετικά με την υποβολή νέων έργων στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος για τη νεολαία Erasmus+.
 
Οι εκπρόσωποι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από νεανικές οργανώσεις είχαν τη δυνατότητα:
  • Να μοιραστούν καλές πρακτικές, δεξιότητες και τεχνογνωσία για να σχεδιάσουν καινοτόμες παρεμβάσεις και να κατανόησουν τη μεθοδολογία για την οργάνωση ενός έργου για τη νεολαία.
  • Να γνωρίσουν καλύτερα τα εργαλεία της  Μη Τυπικής Εκπαίδευσης ((Non-Formal Education) και τη δημιουργικότητα στην εργασία με νέους.
  • Να αναπτύξουν δίκτυα  συνεργασίας μέσω του εντοπισμού κοινών αναγκών και εμπειριών. 
  • Να διερευνήσουν τις δυνατότητες για συνέργειες και διακρατική συνεργασία, ενισχύοντας τις δυνατότητες των οργανώσεων για τη νεολαία για την επίλυση κοινών ζητημάτων.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι οργανώσεων από 11 χώρες της Ευρώπης: Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία.
Μέσα στην δημιουργική εβδομάδα που περάσαμε στο Κέντρο Νεολαίας της Agueda μοιραστήκαμε εμπειρίες, ιδέες και προβληματισμούς. Δουλέψαμε πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και βρήκαμε κοινά σημεία και ενδιαφέροντα. Διερευνήσαμε ανάγκες, λύσαμε απορίες σχετικά με τα έργα KA2-Erasmus+. 
Στη συνέχεια δημιουργήσουμε μικρές συμπράξεις και προετοιμάσαμε επί χάρτου προσχέδια αιτήσεων ΚΑ2.
Η εβδομάδα έκλεισε με τη βεβαιότητα ότι έχουμε οικοδομήσει δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε από κοινού ξεκινώντας μάλιστα από το άμεσο μέλλον.
 
Την ομάδα της "Σχεδίας στην πόλη" εκπροσώπησε η υπεύθυνη δράσεων και νόμιμη εκπρόσωπος Αργυρώ Σκίτσα. Επιστρέφοντας μας μετέφερε τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισε.
 
💓Ευχαριστούμε τους εταίρους μας από την οργάνωση Psientífica και το Centro de Juventude de Agueda για τη ζεστή φιλοξενία!