«Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά», εκπαιδευτικά προγράμματα κάθε Σάββατο πρωί, 11:00-13:00

Για τον Νοέμβριο σχεδιάσαμε μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με στόχο τον προβληματισμό, τον πειραματισμό και τη δημιουργική ανακάλυψη γνώσεων.

Θα μάθουμε για τις ιστορία των σφραγίδων, θα εξερευνήσουμε τοιχογραφίες, θα μιλήσουμε για την ανεκτικότητα και τα δικαιώματά μας και θα γευτούμε… την Ιταλία μέσα από ένα αξέχαστο εργαστήρι μαγειρικής!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, 11:00-13:00

«Το ταξίδι των σφραγίδων», εργαστήριο ανακάλυψης και πειραματισμού 

Σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσουμε τις σφραγίδες από τη μινωική εποχή μέχρι σήμερα. Θα αναζητήσουμε τη σπουδαιότητά τους και θα πειραματιστούμε με πολλά υλικά, για να κατασκευάσουμε σφραγίδες. Τελικά, θα δημιουργήσουμε τη δική μας μοναδική σφραγίδα και θα αφήσουμε το αποτύπωμά μας!

 

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, 11:00-13:00

«Ο τοίχος έχει μια ιστορία να μας πει», εργαστήριο μάθησης και δημιουργίας

Με την πάροδο των χρόνων οι τοιχογραφίες άλλαζαν μορφή και χρώματα φτάνοντας μέχρι σήμερα να αποτυπώνονται από καλλιτέχνες σε τοίχους κτιρίων ως ένδειξη αντίδρασης στα προβλήματα του πλανήτη. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψουμε τις πρώτες τοιχογραφίες των σπηλαίων, των Αιγυπτίων, των Βυζαντινών, της Αναγέννησης, αλλά και των Μινωιτών, και να φτιάξουμε τις δικές μας τοιχο-ιστορίες!

 

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, 11:00-13:00

«Το δώρο», εργαστήριο ευαισθητοποίησης για την ανεκτικότητα

Με αφορμή τη 16η Νοεμβρίου -Διεθνής Ημέρα για την Ανεκτικότητα - θα εμπνευστούμε από την πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Jacob Frey και θα προσεγγίσουμε πολύ σπουδαίες έννοιες-κλειδιά, όπως ο σεβασμός, η ανεκτικότητα, η διαφορετικότητα, η ενσυναίσθηση, οι οποίες θα μας εμπνεύσουν, για να δημιουργήσουμε τα δικά μας μοναδικά-διαφορετικά… «δώρα», όπως στην ταινία.

 

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, 11:00-13:00

«Η Δικαιωματοχώρα», εργαστήριο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού (20 Νοεμβρίου) δε θα μπορούσε να ζωντανέψει καλύτερα, αν όχι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και από εικαστικές κατασκευές. Θα γνωρίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών, πώς να τα υπερασπιζόμαστε και θα ταξιδέψουμε στον κόσμο με αυτά φτιάχνοντας μια ξεχωριστή σύνθεση.

 

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, 11:00-13:00

«Μύρισε… Ιταλία», εργαστήριο μαγειρικής

Μιας και η μαγειρική είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να ταξιδεύουμε, έτσι κι εμείς θα μεταφερθούμε στη γειτονική χώρα της Ιταλίας. Εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, υλικά και… ποδιές, μας περιμένουν, για να γνωρίσουμε την ιταλική κουζίνα και να ετοιμάσουμε τις πιο νόστιμες συνταγές!

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:

*  Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους γλύκισμα, φρούτο και χυμό.

*  Συνδρομή υποστήριξης για κάθε πρόγραμμα: 6,00 €

*  Δηλώστε συμμετοχή: 2310 236 344 & 6978 383064,  ώρες 11:00-14:00 & 17:00-20:00, καθημερινά

*  Διεύθυνση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος (1η παράλληλος πάνω από την Ερμού)

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν τα μέλη - παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».

* Η συνδρομή σας στηρίζει τις εθελοντικές μας δράσεις.