Εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια, Πρόγραμμα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2019

  

H «Σχεδία στην πόλη», με 20 χρόνια εμπειρίας στη βιωματική εκπαίδευση και στην κατάρτιση παιδαγωγών σχεδιάζει και φέτος μια σειρά σεμιναρίων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο σχολικό πλαίσιο. 

Τα σεμινάρια απευθύνονται: σε εκπαιδευτικούς της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων, θεραπευτές, εμψυχωτές, καλλιτέχνες, φοιτητές παιδαγωγικών και ανθρωπιστικών σχολών και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με ομάδες παιδιών.

 📌Τα σεμινάρια εντάσσονται στις επιμορφωτικές δράσεις για εκπαιδευτικούς που διοργανώνει η "Σχεδία στην πόλη" στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού έργου "Join In and Make A Change"/ Erasmus+/KA3.

 

  • Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ώρες 10:00-14:00

«Η εμψύχωση στην ομάδα της τάξης»

Εκπαιδεύτρια: Αργυρώ Σκίτσα, παιδαγωγός, εμψυχώτρια

Ο παιδαγωγός σε ρόλο εμψυχωτή: δυσκολίες, προκλήσεις και δημιουργική αλληλεπίδραση στην ομάδα - τάξη. 

Παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας, παιχνίδια φαντασίας, βιωματικές ασκήσεις προσωπικής ανάπτυξης και έκφρασης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναδείξει παιδαγωγικά εργαλεία που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν ένα θετικό κλίμα και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά δυσκολίες στην ομάδα - τάξη ή σε οποιαδήποτε άλλο πλαίσιο εργάζονται.

Απευθύνεται σε όσους εργάζονται με παιδιά και νέους, σε παιδαγωγούς, ψυχολόγους, καλλιτέχνες, σε φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και σε όσους ενδιαφέρονται για μια διαφορετική βιωματική προσέγγιση στην επικοινωνία και στην προσωπική ανάπτυξη των μελών μιας ομάδας.

 

  • Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ώρες 10:30-14:30

«Δημιουργική μάθηση, από την θεωρία στην πράξη», Εφαρμογές και προτάσεις για δημιουργική διδασκαλία

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε με πρακτικά βήματα πώς μπορούμε ως παιδαγωγοί να μετατρέψουμε το μάθημα σε μια δημιουργική διαδικασία.

Θα προσεγγίσουμε τις ενότητες:

Ο δημιουργικός παιδαγωγός στην ομάδα της τάξης: βιωματικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαλεία και στρατηγικές μάθησης. Παραδείγματα εφαρμογών στη σχολική ύλη.

Εκπαιδεύτρια: Αργυρώ Σκίτσα, παιδαγωγός, μουσικός, εμψυχώτρια ομάδας

Απευθύνεται σε παιδαγωγούς της τυπικής και μη τυπικής μάθησης.

 

  • Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρες 10:30-14:30

"Imrpov Tools: εργαλεία για τη Σχολική Τάξη" 

Εκπαιδευτές: Κωνσταντίνος Κιντής, Εστέρ Σερεμέτη-Αζαρία, παιδαγωγοί, εκπαιδευτές IMPROV

H «Σχεδία στην πόλη» με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενεί τη Σχολή Αυτοσχεδιασμού «Ya Impro» στο βιωματικό σεμινάριο «Improv Tools: εργαλεία για τη σχολική τάξη».

Σε ένα συναρπαστικό τετράωρο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να αλληλεπιδράσουμε, να εμπνευστούμε και να ανακαλύψουμε με ποιο τρόπο το Improv θα αλλάξει τις διδακτικές μας πρακτικές στη σχολική τάξη. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων, θεραπευτές, εμψυχωτές, φοιτητές και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με ομάδες παιδιών.

Ειδικότερα, θα ασχοληθούμε:

Α' φάση (εισαγωγή): Γνωριμία, αποδοχή, υποστήριξη, πρώτη σκέψη, ρίσκο, αποτυχία

Β' φάση (ανάπτυξη): Συνεργασία σε ζευγάρια/μικροομάδα (3-5 άτομα) στον κύκλο, μη ανταγωνιστικά παιχνίδια/ κανόνες - οδηγίες, συνθήκη / περιορισμός, ενέργεια/ μίμηση, συγκέντρωση.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τα σεμινάρια: 

 Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2310 236344 & 6978 383064

 Συνδρομή συμμετοχής για κάθε σεμινάριο: 20 €. 

 Δίνεται: φάκελος με σημειώσεις και βεβαίωση συμμετοχής. 

 Προσφέρεται καφές, τσάι, χυμός και ελαφρύ γεύμα.

 Χώρος υλοποίησης: Σχεδία στην πόλη, πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος, 1η παράλληλος πάνω από την Ερμού.