Το θέμα της υγιεινής διατροφής μας απασχολεί όλους και όλες. Ειδικά το τελευταίο διάστημα της πανδημίας με πολλές πολλές ώρες στο σπίτι ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλές γλυκές και αλμυρές προκλήσεις!

Για το σκοπό αυτό ζητήσαμε πληροφορίες από την ομάδα διαιτολόγων - διατροφολόγων του Restart Diet και ευχαριστούμε για το χρήσιμο άρθρο που μας έστειλαν. 

 

"3 διατροφικά tips για να ακολουθήσεις το 2021"

 

       

από την Restart diet team - Διαιτολόγοι- Διατροφολόγοι 

 

 

"Από Δευτέρα τα κόβω όλα!"

"Δε θα ξαναφάω ζάχαρη"

"Θα κόψω τα γλυκά μαχαίρι"

Πόσες φορές το έχεις πει αυτό στον εαυτό σου και το εννοούσες;

Τί λες φέτος να αφήσεις τις ακραίες δηλώσεις-αλλαγές στη ζωή σου και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Φέτος ας είναι μια διαφορετική χρονιά!

Αντί να αφαιρέσεις, πρόσθεσε!! Πρόσθεσε ένα φρούτο, βάλε στη ζωή σου το περπάτημα, πρόσθεσε μια σαλάτα ή ότι άλλο σε ευχαριστεί! Ήδη φέτος στερηθήκαμε πάρα πολλά! Δεν είναι η ώρα λοιπόν για να στερηθείς και τα αγαπημένα σου φαγητά! Εμείς αποφασίσαμε να σου εκμυστηρευτούμε 3 πρακτικές που εφαρμόζουμε σαν διαιτολόγοι στην καθημερινότητά μας και υπόσχονται σίγουρη επιτυχία. Είσαι έτοιμος;

Αύξησε το νερό σου, μείνε ενυδατωμένος.

Μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να ενσωματώσεις το νερό στην καθημερινή σου ρουτίνα είναι :

• Πιες ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσεις το πρωί. Αυτό θα σε ενυδατώσει και θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις πιο γρήγορα.

• Επένδυσε σε ένα μεγάλο και πολύχρωμο μπουκάλι-παγούρι. Μπορεί να σου φανεί χαζό αλλά βλέποντάς το και μόνο θα θέλεις να πιεις λίγο νερό.

• Πρόσθεσε γεύση στο νερό σου αν θέλεις κάτι διαφορετικό. Μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις μερικά κομμάτια αγγουριού ή λίγες σταγόνες λεμόνι.

• Κατέβασε μια εφαρμογή για να σου υπενθυμίζει να πίνεις νερό ανά κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

Η "αγία" Τριάδα των Διατροφολόγων.

Ξέρουμε αναρωτιέσαι τί είναι αυτό. Πρόκειται για έναν "οδηγό ισορροπημένων επιλογών" για όλες τις ημέρες . Τα πράγματα είναι απλά.

Επιλέγεις εξαρχής ό,τι πρόκειται να φας στο πιάτο σου ακολουθώντας την εξής αναλογία.

• Αρχικά, τοποθετείς σαλάτα στο 1/2 σου πιάτο.

• Έπειτα επιλέγεις στο 1/4 που απομένει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως κρέας, αυγά, γιαούρτι, τυρί.

• Στο άλλο 1/4 του πιάτου διαλέγεις αμυλούχες τροφές όπως είναι για παράδειγμα το ρύζι, οι πατάτες, το ψωμί.

Είμαστε σίγουρες ότι αν εφαρμόσεις αυτή την τεχνική δεν θα ξαναπεινάσεις και σίγουρα δεν θα ξαναπείς ότι ¨έσκασες" από το πολύ φαγητό.

 

Άσκηση= Υγεία

Δεν είναι μύθος. Η άσκηση, όποια μορφή κι αν έχει(περπάτημα, ποδήλατο ,βάρη, πιλάτες) κάνει πολύ καλό πρώτα στην υγεία σου και έπειτα στο σώμα σου. Αυτό το χρόνο προσπάθησε να εντάξεις στην πολυάσχολη ημέρα σου 30 λεπτά άσκησης. Στο τέλος του πρώτου μήνα κιόλας θα μας ευχαριστείς!

 

Καλή χρονιά με υγεία!