Εισαγωγικό κείμενο: Με χαρά σας παρουσιάζουμε την ιστοσελίδα του RETHINKING OUR CITY youth project. Συνεχίζουμε να αναρτούμε τις ιδέες σας μέχρι να ολοκληρώσουμε την καταγραφή των "ξεχασμένων" κτιρίων της Θεσσαλονίκης! Περιηγηθείτε εδώ: https://rethinkingourcity.wixsite.com/rethinkingourcity

"Rethinking our city" youth project

Παρουσίαση της ιστοσελίδας του έργου

Παλιά κτίρια της πόλης μέσα από μια νεανική ματιά 

 

Η αρχική ιδέα αυτού του νεανικού project της "Σχεδίας στην πόλη" ήταν να “ξαναδούμε” τα παλιά κι εγκαταλελειμμένα κτίρια της πόλης με μια διαφορετική ματιά. Να τα παρατηρήσουμε στο σημερινό αστικό τοπίο και να προτείνουμε πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Νέοι εθελοντές και φίλοι, ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση της ομάδας και μας έστειλαν φωτογραφίες, κείμενα και ιδέες.

Η απεικόνιση των προτάσεων για τη νέα χρήση των κτιρίων ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις καθώς χρειάζεται χρόνο και απαιτεί τεχνικές γνώσεις.

Η συμβολή νέων ζωγράφων και αρχιτεκτόνων στάθηκε πολύτιμη στην προσπάθεια μας να αποτυπώσουμε τις ιδέες μας για πως θα μπορούσαν σήμερα να αξιοποιηθούν τα κτίρια.

Ευχαριστούμε θερμά τη Βασιλική Καραπαναγιωτίδου (ζωγράφο), τον Σπύρο Διβόλη (interior designer), τον Στέλιο Κωτάκη (τελειόφοιτο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ) για τη διαθεσιμότητα τους, τη θετική ενέργεια και τον χρόνο που αφιερώνουν μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το project!

 

Η Carmen Martinez Moreno, εθελόντρια μας μέσω  του προγράμματος “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης” (E.S.C.)  μαζί με την  Σμαρώ Ιγνατιάδου, συντονίστρια Ε.S.C. της "Σχεδίας σtην πόλη",  οργάνωσαν τη δράση και το υλικό και δημιούργησαν την ιστοσελίδα του έργου: 

https://rethinkingourcity.wixsite.com/rethinkingourcity

 

H Carmen, αν και ολοκλήρωσε το εθελοντικό της προγραμμα Ε.S.C και επέστρεψε στην Ισπανία συνεχίζει να  μας βοηθά, μιας και συμμετείχε εξ αρχής στη σύλληψη και οργάνωση αυτής της ιδέας! 

Αυτό το ταξίδι δεν έχει ολοκληρωθεί!

Συνεχίζουμε να αναρτούμε τις ιδέες σας και αναμένουμε και καινούργιες μέχρι να ολοκληρώσουμε την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων διατηρητέων κτιρίων της Θεσσαλονίκης!

Θα χαρούμε να “περιηγηθείτε” στα κτίρια και να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας!

 

Περισσότερες πληροφορίες για το "Rethinking our city" youth project  θα βρείτε πατώντας ΕΔΩ