Εισαγωγικό κείμενο: Αυτά τα Χριστούγεννα είναι για όλους διαφορετικά και μάλιστα για αρκετούς συνανθρώπους ιδιαίτερα δύσκολα. Για αυτό η εθελοντική μας ομάδα ετοίμασε μια σειρα ξεχωριστών δράσεων θέλοντας με τον τρόπο της να προσφέρει χαρά και να σκορπίσει ανάμεσά μας λίγη μαγική αστερόσκονη για υγεία και καλοτυχία!

🌲Online Χριστούγεννα 2020 με την εθελοντική ομάδα της "Σχεδίας στην πόλη"

 

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι για όλους και όλες διαφορετικά. 

Ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που ίσως δεν θα είναι μαζί μας τις γιορτές.

Και επίσης θα είναι δύσκολα Χριστούγεννα για πολλούς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και βιώνουν την ευαλωτότητα πιο έντονα.

Για αυτό η εθελοντική μας ομάδα αποφάσισε να δώσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ξεχωριστό χρώμα σε τούτες τις γιορτές!

Ετοιμάσαμε μια σειρά δράσεων που ξεκινούν από τις 15 Δεκεμβρίου 2020 και ολοκληρώνονται στις 7 Ιανουαρίου 2021.

 

🎯 Δράση ευαισθητοποίησης " Ένα δώρο για κάθε παιδί!" συγκεντρώνουμε στο χώρο μας παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ρούχα σε πολύ κατάσταση για παιδιά, μέχρι και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

🎯 Διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά "Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια", την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, 18:00-20:00: ένα ξεχωριστό διασκεδαστικό εργαστήρι που συνδυάζει αφήγηση, παιχνίδι και κατασκευές. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

🎯 Εορταστικό εγχειρίδιο - Christmas booklet με συνταγές, έθιμα και παραδόσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

 https://issuu.com/carminmarmor/docs/sxedia_s_christmass_book?fbclid=IwAR1kN-aAy2HSgXpZrtS4qBNX3o8nmZ4uJ7HVcXug2FzFijTjPjkRN8-7zo4

 

🎯Εκπαιδευτικό υλικό: συγκεντρώσαμε συνταγές, έθιμα, δραστηριότητες, μουσικές, αγαπημένες ταινίες και χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να περάσετε δημιουργικά στο σπίτι, μικροί και μεγάλοι! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

 

 🎯 Online αφηγήσεις παραμυθιών: με έμπνευση από λαϊκά και κλασικά παραμύθια ετοιμάσαμε και βιντεοσκοπήσαμε σύντομες αφηγήσεις παραμυθιών. Mείνετε συντονισμένοι στα κοινωνικά δίκτυα της Σχεδίας στην πόλη, στο Instagram και στη σελίδα μας στο Facebook  Sxedia stin poli/ https://www.facebook.com/sxediastinpoli   

👉Βρείτε τις αφηγήσεις μας στο κανάλι μας στο Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCfITnBauNjy_lhuiRiE1yzg

 

 🎯 Ευχές στον αέρα!!! Οι εθελοντές και οι εθελόντριες της ομάδας μοιράζονται τις πιο όμορφες και τρυφερές για τη νέα χρόνια θέλοντας να σκορπίσουν θετική ενέργεια, ελπίδα και αισιοδοξία!

 

 🎯 Newsletter Christmas 2020 - Special Edition: ετοιμάσαμε ένα γιορτινό newsletter για να μοιραστούμε τα Χριστουγεννιάτικα νέα μας. Τα Newsletter μας αποστέλλονται μέσω μαιλ σε φίλους/ες που έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους καθώς τηρούμε αυστηρά την ισχύουσα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

 https://mailchi.mp/93b5ef383508/newsletter-3586884?e=05f3f9af7d

 

👫Ευχαριστούμε όλη την υπέροχη παρέα της "Σχεδίας στην πόλη" που αφιέρωσε τόσο πολύτιμο χρόνο για να οργανώσουμε αυτό το μικρό Χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό!!!

❤️Μια μεγάλη αγκαλιά ξεχωριστά σε κάθε κορίτσια και  αγόρι της ομάδας που συμμετείχε στην προετοιμασία και υλοποίηση: Σμαρώ Ιγνατιάδου, Άννα Γκιούρα, Αλεξάνδρα Φαρδή, Ιωάννα Τρίκκα, τη Φρόσω Ασπράγκαθου, Μαρίνα Τζίκου, Ορέστη Γκορτσίλα, στις Σοφίες μας, Σοφία Χριστοφίδου & Σοφία Παπαστεργίου, Ιωάννα Κελεσίδου (ή αλλιώς Τζο!),  Βασίλη Λαμνιά, στις Ελενίτσες μας, Ελένη Καρακώτια, Ελένη Σάλα, Ελένη Φωκά, στις Στελλίτσες μας, Στέλλα Σωτηράκη, Στέλλα Συμφέρη, Στέλλα Καλαμπαλίκη, Κατερίνα Νικολακοπούλου, Κατερίνα Συμφέρη, Μαρία Βέττα, Μαρούλα Θεοδωρίδου, τη Μαρία Χαραλαμπίδιου , Ζωή Πάντου, Ζωή Καραμάνογλου,Πένυ Καβελίδου και Βασιλεία Κρετσόβαλη. Κι επίσης, στα αγαπημένα μας μέλη, Βάσω Παπαϊωάννου, Πασχαλίνα Οικονομίδου, Σέβη Χατζηαντωνίου, Μελίνα Βούρη, Σπύρο Διβόλη, Όλγα Μαρία Παπαγεωργίου, που μας στηρίζουν όπου κι αν βρίσκονται!!!

❤️Ξεχωριστές ευχαριστίες για την Κάρμεν  Μαρτινέζ, εθελόντρια της ομάδας μέσω του προγράμματος ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που επιμελήθηκε με αγάπη τις εκδόσεις του Eορταστικού εγχειριδίου (Christmas booklet) και του Νewsletter Christmas 2020.

 

🌲Ευχόμαστε χαρούμενες γιορτές, υγεία και ευτυχία για το νέο έτος!