Εισαγωγικό κείμενο: Ποιες είναι οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των νέων; Τι θα ήθελαν για την πόλη τους; Αυτά και άλλα ερωτήματα διερευνούμε μέσα από το online ερωτηματολόγιο που σχεδιάσαμε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου YOUTHLAND19.27/ERASMUS+/KA2. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη φωνή τους πιο δυνατή!

YOUTHLAND QUESTIONNAIRE

 “Μιλώ για τις ανάγκες και την πόλη μου”

Ερωτηματολόγιο για την καταγραφή απόψεων και ιδεών των νέων

YOUTHLAND19.27/ ERASMUS+/KA2

Ποιες είναι οι απόψεις, οι ιδέες, οι ανάγκες των νέων; Ποια τα ενδιαφέροντά τους, τι χρειάζονται στην καθημερινή ζωή και τι θα ήθελαν για την πόλη τους; Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, συμμετέχουν στα κοινά, γνωρίζουν για τις ευκαιρίες που έχουν; Αυτά τα ερωτήματα προσπαθούμε να διερευνήσουμε μέσα από το ερωτηματολόγιο που μοιραστήκαμε με νέους ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Το ερωτηματολόγιο αφορά σε 2 ηλικιακές ομάδες: 13-17και 18-30 ετών.

Πραγματοποιείται παράλληλα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 5 πόλεις της Ευρώπης (εταίρους του έργου): Κλούζ Ναπόκα-Ρουμανία, Μάριμπορ - Σλοβενία, Agueda,  Μπράγκα, Κασκάις – Πορτογαλία.

Αποτελεί μια από τις νεανικές δράσεις που υλοποιούμε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου YOUTHLAND19.27/ERASMUS+/KA2, στο οποίο η “Σχεδία στην πόλη” συμμετέχει ως εταίρος.

Γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας και κάνε τη φωνή των νέων πιο δυνατή!

Συμπληρώνοντας το  παρακάτω ερωτηματολόγιο θα μας βοηθήσεις σημαντικά  στην καταγραφή απόψεων και αναγκών των νέων ανθρώπων της πόλης μας.

Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ανάλυση των δεδομένων θα αποτελέσουν  χρήσιμα εργαλεία σε τοπικό επίπεδο, όπου μπορούν να αξιοποιηθούν στην στρατηγική σχεδιασμού δράσεων για τη νεολαία στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Θα χρειαστούν μόνο 2 λεπτά από το χρόνο σου!

  • Αν είσαι μεταξύ 13-17 συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο πατώντας ΕΔΩ 
  • Αν είσαι μεταξύ 18-30 συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο πατώντας ΕΔΩ

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα..

H "Σχεδία στην πόλη" συμμετέχει ως εταίρος στο  ιδιαίτερα ενδιαφέρον ευρωπαϊκό έργο YOUTHLAND19.27, στο πλαίσιο του ERASMUS+/KA2. To πρόγραμμα επικεντρώνεται στην πολιτική για τη νεολαία, στην παραγωγή, την ανταλλαγή και τη διάδοση καλών πρακτικών που διεξάγονται στην Ευρώπη, προκειμένου να εντοπίζονται και να προσδιορίζονται καλύτερα, οι ανάγκες και τα προβλήματα των νέων. Εκτός αυτού, στοχεύει στην ανάπτυξη επαρκών δεξιοτήτων και εργαλείων στους εργαζομένους της νεολαίας για να συμπεριλάβει τους νέους σε διαδικασίες ενεργούς συμμετοχής, συνδιαχείρισης και συνυπευθυνότητας.

Επικεφαλής είναι η οργάνωση Psientífica (Agueda, Πορτογαλία) και επίσης συμμετέχουν οι φορείς: Pont group (Κλούζ Ναπόκα, Ρουμανία), MKC- MLADINSKI KULTURNI CENTER MARIBOR, (Μάριμπορ, Σλοβενία), Fundação Barcara Augusta (Μπράγκα, Πορτογαλία), Município de Cascais (Κασκάις, Πορτογαλία).

Περισσότερες πληροφορίες για το YOUTHLAND19.27 YOUTHLAND19.27 θα βρεις πατώντας ΕΔΩ