Εισαγωγικό κείμενο: Υπάρχουν τρόποι να ακουστεί πραγματικά η φωνή των νέων ανθρώπων; Πως μπορείς να συμμετέχεις ενεργά σε όσα συμβαίνουν στην πόλη σου; Γνωρίζεις για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης; Αυτά τα ερωτήματα θα συζητήσουμε με τον Μάκη Μπαρμπούνη, πρόεδρο Δ.Σ. Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης.

 

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση νέων 

"Συμμετέχοντας στα κοινά της πόλης μου", γνωριμία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης

Προσκεκλημένος: Μάκης Μπαρμπούνης, Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

 

Υπάρχουν τρόποι να ακουστεί πραγματικά η φωνή των νέων ανθρώπων;

Γιατί είναι σημαντικό να παίρνεις μέρος και θέση στα κοινά; Πως μπορείς να συμμετέχεις ενεργά σε όσα συμβαίνουν στην πόλη σου;

Γνωρίζεις για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης;

Αυτά τα ερωτήματα θα προσεγγίσουμε στη διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση νέων που διοργανώνουμε, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δήλωση συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας:  ΕΔΩ
Deadline: το αργότερο έως Δευτέρα 12 Απριλίου, ώρα 16.00.

Η συνάντηση θα γίνει διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 25 άτομα.
Η φόρμα θα απενεργοποιηθεί μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετεχόντων.

 

 

Λίγα λόγια για τη δράση "Ας μοιραστούμε εμπειρίες", Youth meeting points

Διαδικτυακές συναντήσεις νέων για ενημέρωση και ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και εμπειριών

H "Σχεδία στην πόλη" συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα YOUTHLAND29.27/ ERASMUS+/KA2, που επικεντρώνεται στην καταγραφή των αναγκών των νέων σήμερα αλλά και στην ενδυνάμωσή τους ώστε να συμμετέχουν ενεργά και να ενημερώνονται σε ποικίλα θέματα που θα τους βοηθήσουν στα μελλοντικά τους βήματα.

Στο πλαίσιο αυτό από τον Νοέμβριο 2020 υλοποιούμε μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για νέους (Youth meeting points) με θέμα «Ας μοιραστούμε εμπειρίες!»

Σε κάθε συνάντηση προσκαλούμε νέους/ες επαγγελματίες ή μέλη νεανικών ομάδων ή επιχειρηματικών εγχειρημάτων για να μας παρουσιάσουν μια θεματική ενότητα, το επάγγελμά τους ή μια καινοτόμα ιδέα που υλοποίησαν.

Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος που θα δώσει δημιουργικά ερεθίσματα, γνώσεις σε τομείς που δεν είμαστε εξοικειωμένοι, ευκαιρίες για δικτύωση αλλά και προσωπική ανάπτυξη και διερεύνηση.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του YOUTHLAND19.27 - Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+/KA2, στρατηγικές για ενδυνάμωση και ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των νέων στα κοινά.

Περισσότερες πληροφορίες για το ευρωπαϊκό έργο εδώ