Εισαγωγικό κείμενο: Η Σχεδία στην πόλη διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέοι παιδαγωγοί σε δράση" με στόχο να γίνει ένας γόνιμος διάλογος για θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα και την οικογένεια. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση.

Διαδικτυακή ημερίδα - συζήτηση 

"Από το σχολείο στο σπίτι - ενδυναμώνοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας"

Τετάρτη 23 Μαρτίου, ώρες 5:00-7:00 μ.μ.

 

Η Σχεδία στην πόλη διοργανώνει  διαδικτυακή ημερίδα-συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέοι παιδαγωγοί σε δράση".

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το 2021 με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και περιελάμβανε μια σειρά από δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Δέλτα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα δείτε ΕΔΩ

 Στόχος της ημερίδας είναι να φέρει κοντά γονείς και εκπαιδευτικούς μέσα από μια γόνιμη συζήτηση πάνω σε σημαντικά θέματα που τους απασχολούν καθημερινά, τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Θα εστιάσουμε στη σημασία της ενδυνάμωσης των σχέσεων εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. 

 

👉Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.
👉 Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.

👉Δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/aXR4eeNLf1Wr2Yh27
     Μετά την εγγραφή θα σταλεί το link σύνδεσης.
     Σε περίπτωση που δεν θα μπορέσετε τελικά να συμμετέχετε παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
👉Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

Μπορείτε να δείτε το PDF αρχείο ΕΔΩ

17:00-17.15: Υποδοχή συμμετεχόντων, εισαγωγή στο θέμα.  Σύντομη παρουσίαση του προγράμματος «Νέοι παιδαγωγοί σε δράση» που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία και ΚΔΑΠ του Δήμου Δέλτα με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Εισηγήτρια: Σμαρώ Ιγνατιάδου, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, συντονίστρια της ομάδας εθελοντών στην «Σχεδία στην πόλη»

17:15-17:30: «Προσεγγίζοντας τη συμπερίληψη στο σημερινό σχολείο».
Εισηγήτρια: Σοφία Ασβεστά, εκπαιδευτικός, διευθύντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, μητέρα παιδιού με αυτισμό

17:30-18:00: «Ενδυνάμωση και υποστήριξη των μαθησιακών και συναισθηματικών αναγκών των παιδιών μέσα από τη συνεργασία οικογένειας και εκπαιδευτικής κοινότητας».
Εισηγητής: Γιάννης Θεοδώρου, νηπιαγωγός, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού

18:00-18:15: «Διαχείριση διαφωνιών και συγκρούσεων μέσα από τη διαδικασία της διαμεσολάβησης».
Εισηγήτρια: Σοφία Κυπριανίδου, εκπαιδεύτρια στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμψύχωση και διαμεσολάβηση ομάδων (συνεργάτης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΑΝΤΙΓΟΝΗ)

18:15-18:30:«Γέφυρες επικοινωνίας μέσα από την τέχνη και την παιδική λογοτεχνία», προτάσεις για δημιουργικές δράσεις που ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας.
Εισηγήτρια: Μυρσίνη Καλογεράκη, νηπιαγωγός, εμψυχώτρια, υπεύθυνη του Δημιουργικού Βιβλιοπωλείου «Το πράσινο σύννεφο»

18:30-18:45: «Ψυχική ανθεκτικότητα εκπαιδευτικών, παιδιών και οικογένειας - δυσκολίες και προκλήσεις»
Εισηγήτρια: Αργυρώ Σκίτσα, φιλόλογος, μουσικοπαιδαγωγός, πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής Ομάδας «Σχεδία στην πόλη»

18:45-19:00: συζήτηση, συμπεράσματα, κλείσιμο ημερίδας.

 

☎ Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες ή περισσότερες πληροφορίες: 2310236344 & 6978 383064
📌Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
📌Facebook: Sxedia stin poli
📌Instagram: Sxedia stin poli
📌www.sxediastinpoli.gr