"Σχεδία στην πόλη"

Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα "Σχεδία στην πόλη" είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι, υποστηρίζει παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες. Σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, οργανώνει και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις ευαισθητοποίησης για σημαντικά κοινωνικά θέματα (ανθρώπινα δικαιώματα, παιδική προστασία, περιβάλλον). Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την εκπαίδευση και τη νεολαία και προωθεί την ιδέα του εθελοντισμού. Συνεργάζεται με πολλούς φορείς και οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα 

Οκτώβριος στη Σχεδία... Εκπαίδευση νέων εθελοντών

Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές συναντήσεις της ομάδας εθελοντών, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 18:00-20:00 ώστε να προετοιμάσουμε και να αναπτύξουμε τα εθελοντικά μας προγράμματα. Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ώρες 10:00-16:00 θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο Εκπαίδευσης νέων εθελοντών. Το σεμινάριο βασίζεται στις αρχές της βιωματικής μη τυπικής μάθησης. Στόχος είναι οι νέοι εθελοντές να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και δημιουργικής συνεργασίας και παράλληλα να κατανοήσουν την έννοια του εθελοντισμού, το όραμα και το έργο της ομάδας καθώς και ειδικότερες θεματικές ενότητες. Στο σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος όσοι/ες έχουν ήδη παρακολουθήσει συναντήσεις ενημέρωσης εθελοντών.

 Διαβάστε περισσότερα 

logo_JIMAC.png - 225,56 kB    Erasmus_logo_Greek.jpg - 1,25 MB "Join In and Make A Change"- JIMAC Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA3 για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση

Η "Σχεδία στην πόλη" συμμετέχει ως εταίρος στο τριετές ευρωπαϊκό έργο "Join In and Make A Change" (ERASMUS+/KA3) που αφορά στη διερεύνηση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (inclusive education) διαμέσου του Εκπαιδευτικού Δράματος. Το έργο περιλαμβάνει την καταγραφή απόψεων και εμπειριών της εκπαιδευτικής κοινότητας, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και την πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων Εκπαιδευτικού Δράματος στη σχολική τάξη.Στόχος του έργου είναι η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που θα συμβάλλει υποστηρικτικά στο έργο των εκπαιδευτικών. Στο έργο συμμετέχουν φορείς από τη Σλοβενία (leader), την Πολωνία και την Τσεχία. Για τις δράσεις μας στο πλαίσιο του έργου πατήστε εδώ 

Διαβάστε περισσότερα 

 

FOM_Eng_Red.jpg - 177,31 kB  EU_flag_blue_RGB_1_.jpg - 62,98 kB

"Women 's Steps Into the Future" - Faces of migration  - DEAR  

 Η "Σχεδία στην πόλη" στο πλαίσιο του προγράμματος "Faces of Migration" ξεκινά το έργο "Women' Steps Into the Future", με στόχο να ενδυναμώσει γυναίκες πρόσφυγες ή αιτούσες άσυλο, με προτεραιότητα σε μόνες μητέρες, ώστε να προετοιμαστούν για την ισότιμη συμμετοχή τους στην τοπική κοινότητα. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαθήματα ελληνικών, εργαστήρια για soft skills και ραπτική. Παράλληλα θα προσφέρεται δημιουργική απασχόληση και ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά τους, ενώ προβλέπονται διαπολιτιστικές δράσεις στην πόλη. Το έργο υποστηρίζεται από την ActionAid Hellas και σε τοπικό επίπεδο συνεργάζονται οι οργανώσεις INTERSOS Hellas και NAOMI. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης (DEAR)

Διαβάστε περισσότερα

 

FOM_Eng_Red.jpg - 177,31 kB         EU_flag_blue_RGB_1_.jpg - 62,98 kB

"Women 's Steps Into the Future" - Προκήρυξη θέσεων εργασίας

Η "Σχεδία στην πόλη" υλοποιεί το έργο “Women’s Steps Into the Future”. Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Faces of Migration», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης (DEAR). Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο πατήστε εδώ. Στο πλαίσιο αυτό προκηρύσσει 5 θέσεις εργασίας για τις ειδικότητες: συντονίστρια/-ής έργου, δασκάλα/-ος ελληνικής ως ξένης γλώσσας, διερμηνέας για τις γλώσσες φαρσί ή νταρί, αραβικά, εμψυχώτρια/-της για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών των ωφελουμένων γυναικών.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

logo___.png - 6,56 kB  Η "Σχεδία στην πόλη" φορέας φιλοξενίας  

H Σχεδία στην πόλη είναι πιστοποιημένος φορέας φιλοξενίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και από τον Σεπτέμβριο '20 φιλοξενεί δύο εθελόντριες από την Ισπανία. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε την Κάρμεν και την Αντρέα, δυο νέα κορίτσια με διάθεση να μοιραστούν δημιουργικές ιδέες και να προσφέρουν στα προγράμματα της ομάδας. Την πρώτη εβδομάδα ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους στόχους και τις τρέχουσες δράσεις μας, γνώρισαν μέλη και εθελοντές της ομάδας και μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους. Έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες στην επικοινωνία και στα προγράμματα μας με καθημερινή παρουσία στο χώρο μας. Θα μείνουν κοντά μας 6 μήνες και είναι ευχή όλων μας να είναι μια σημαντική εμπειρία ζωής! 

 

 

 

Ανοιχτή πρόσκληση υποδοχής - ενημέρωσης νέων εθελοντών/ντριών

Η "Σχεδία στην πόλη" υποδέχεται όσες/ους θα ήθελαν να μάθουν για τις εθελοντικές δράσεις και να συμμετέχουν στην ομάδα,

κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης,

από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη, ώρες 19:00-20:00

Στο χώρο μας τηρούνται τα προληπτικά μέτρα για τον covid19. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

☎ 2310236344 & 6978 383064

    📫 Πλατεία Άθωνος, πεζόδρομος Παπαμάρκου 8