Εισαγωγικό κείμενο: Η ΚΙRKO είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση έρευνας και παροχής υπηρεσιών γύρω από την τέχνη του τσίρκο, την εναέρια έκφραση και το θέατρο δρόμου που δίνει έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση και στη συμπερίληψη. Μιλήσαμε με την Όλγα Κυριακίδου και την Κωνσταντίνα Περιστεριάνου για την τέχνη του τσίρκο και την έκφραση των καλλιτεχνών στην περίοδο της καραντίνας.

C:\Users\Olga\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\LOGO_KIRCO.JPG

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

Κίρκο ή Κίρκος: Κρίκος/δακτύλιος/δαχτυλίδι/ κύκλος

Η λέξη Τσίρκο προέρχεται από τη λατινική λέξη Circus, η οποία είναι ο εκρωμαϊσμός της ελληνικής λέξης ΚΙΡΚΟ, μετάθεση της λέξης "ΚΡΙΚΟΣ" από τον Όμηρο,

που σημαίνει "κύκλος" ή "δαχτυλίδι".

     

 

Η ΚΙRKO είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση έρευνας και παροχής υπηρεσιών γύρω από την τέχνη του τσίρκο.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, με μακρόχρονη και διεθνή εμπειρία πάνω στην τέχνη του τσίρκο, την εναέρια έκφραση και το θέατρο δρόμου δημιούργησε την KIRKO με κύριο σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους καλλιτέχνες και την ανάδειξη των τεχνών του τσίρκο στο ελληνικό κοινό.

Η ΚΙRKO προσφέρει υπηρεσίες τεχνών τσίρκο και καλλιτεχνικής εναέριας έκφρασης σε μικρούς και μεγάλους, παρέχει υπηρεσίες θεαμάτων, διοργανώνει εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές παραστάσεις, δημιουργικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, φεστιβάλ και καλλιτεχνικά γεγονότα.

Παράλληλα ερευνά και αναπτύσσει εφαρμογές των τεχνών του τσίρκο γύρω από την θεραπευτική τους χρήση για άτομα με αναπηρίες και νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ένταξης στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Για τον σκοπό αυτό δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε καινοτομίες που συνδυάζουν κοινωνικές και καλλιτεχνικές επιδιώξεις.  

Η KIRKO συμμετέχει σε διεθνή και ευρωπαϊκά δίκτυα για την καλλιτεχνική παραγωγή, τον πολιτισμό και τις τέχνες και μελετά την τέχνη του τσίρκο ως μέσο εκπαίδευσης.

Τα μέλη της ομάδας μοιράζονται ένα κοινό όραμα όπου όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διακρίσεις, θα έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην τέχνη και τη δημιουργικότητα.

Διαβάστε τις συνεντεύξεις που μας έδωσαν τα μέλη της ομάδας στο πλαίσιο του αφιερώματος: "Τέχνες και πολιτισμός σε... καραντίνα"

Όλγα Κυριακίδου: εδώ

Κωνσταντίνα Περιστεριάνου: εδώ

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

☎ 6977339692,  2310284784

📬 Γ’Σεπτεμβρίου και Λαμπράκη (εντός του πολυχώρου WE)

Facebook Page: http://www.facebook.com/kirkoart