Εισαγωγικό κείμενο: Το 2022 έκλεισε με πολλές εικόνες από ταξίδια, ομάδες παιδιών και νέων ανθρώπων, καινούργια προγράμματα και μοναδικές εμπειρίες! Καταγράφουμε τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς και ευχόμαστε το 2023 να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή!

Ιανουάριος 2023 - ένας σύντομος απολογισμός της χρονιάς που πέρασε...

Το 2022 έκλεισε με πολλές εικόνες από ταξίδια, ομάδες παιδιών και νέων ανθρώπων, καινούργια προγράμματα και μοναδικές εμπειρίες! Καταγράφουμε τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς και ευχόμαστε το 2023 να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Όπως κάθε χρόνο ο Ιανουάριος μας βρήκε να ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας!

- Ολοκληρώσαμε τον απολογισμό των δράσεων σε δημοτικά σχολεία και ΚΔΑΠ του έργου "Νέοι παιδαγωγοί σε δράση"  που πραγματοποιούμε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και ξεκινήσαμε την προετοιμασία της διαδικτυακής ημερίδας για εκπαιδευτικούς και γονείς για τον Μάρτιο 2022.

-Ταξιδέψαμε στην Agueda, Πορτογαλία, στις 24-28 Ιανουαρίου, για μια ενδιαφέρουσα συνάντηση φορέων για δικτύωση & ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα που αφορούν τη νεολαία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ / Partnership Building Activity, KApacitating 2 Youth και τη διοργάνωσε η οργάνωση Psientífica. 

- Ολοκληρώσαμε τον απολογισμό του 3ετούς ευρωπαϊκού έργου "Join In And Make A Change" με θέμα τη συμβολή του Εκπαιδευτικού Δράματος για ένα συμπεριληπτικό σχολείο (Erasmus+/ KA3). Μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις του έργου αποκομίσαμε σημαντική εμπειρία στην παιδαγωγική έρευνα και στην εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων σε διαφορετικά μαθησιακά περιβάλλοντα σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Επικεφαλής του έργου ήταν ο φορέας TAKA TUKA Society (Λουμπλιάνα, Σλοβενία) και εταίροι του έργου οι φορείς: Innocamp PL, (Γκντανσκ, Πολωνία), The Basic School of Arts, Na Popelce (Πράγα Τσεχία) και Σχεδία στην πόλη (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα). Περισσότερα για το έργο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 - Αντάλλαξαμε ευχές με τους εθελοντές και τις εθελόντριες της ομάδας και προγραμματίσαμε τις εθελοντικές μας δράσεις έως τον Ιούνιο 2022.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

- Συνεχίσαμε τις συναντήσεις μας με τους νέους και νέες της ομάδας για τη δημιουργία ενός ψηφιακού παιχνιδιού με θέμα τις ανταλλαγές νέων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου "Gamesint.eu" (Erasmus+/ KA2). Περισσότερα για το έργο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

- Συνεχίσαμε τον κύκλο επιμόρφωσης παιδαγωγών με το 1ο δια ζώσης βιωματικό σεμινάριο της χρονιάς με θέμα "Μαθαίνοντας δημιουργικά", παιχνίδια και τεχνικές δημιουργικές μάθησης, (Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022).

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

- Πραγματοποίησαμε το 2ο δια ζώσης βιωματικό σεμινάριο σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή νηπιαγωγό Γιάννη Θεοδώρου, με θέμα "Καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση στην τάξη μέσα από το παιχνίδι" (Κυριακή 20 Μαρτίου 2022). 

- Πραγματοποιήσαμε τη Διαδικτυακή Ημερίδα-συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Από το σχολείο στο σπίτι – ενδυναμώνοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας» την Τετάρτη 23 Μαρτίου,  στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέοι παιδαγωγοί σε δράση", το οποίο υλοποίησε η ομάδα μας με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. 'Ηταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και διαδραστική ημερίδα με τη συμμετοχή 120 εκπαιδευτικών και γονέων. Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

- Παρουσιάσαμε το νεανικό project "H πόλη μέσα από τα μάτια νέων εθελοντών από την Ευρώπη". Ο Javier Motalvo, εθελοντής στην ομάδα μας μέσω του προγράμματος "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλλεγγύης", στο πλαίσιο της εθελοντικής του υπηρεσίας υλοποίησε την ιδέα του να καταγράψει παρέα με νέους/ες εθελοντές κι εθελόντριες από άλλες χώρες που ζουν στη Θεσσαλονίκη, τα συν και τα πλην της πόλης. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

- Πραγματοποιήσαμε το 3ο δια ζώσης βιωματικό σεμινάριο με θέμα "Μαθαίνοντας μέσα από τις τέχνες" (Κυριακή 10 Απριλίου 2022). 

- Πραγματοποίησαμε διαδικτυακά την 17η Ημερίδα "Δημιουργικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση", ιστορίες και καλές πρακτικές εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης (Τετάρτη 13 Απριλίου 2022). Στόχος μας ήταν να δοθούν ερεθίσματα και προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στην προσχολική και σχολική ηλικία αξιοποιώντας νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και αναδεικνύοντας τη δύναμη της δημιουργικής και ομαδοσυνεργατικής μάθησης. Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολύτιμη ευκαιρία να μοιραστούμε και να συζητήσουμε εμπειρίες εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Την ημερίδα παρακολούθησαν 295 εκπαιδευτικοί. 

 

ΜΑΪΟΣ 2022

- Κυριακή 8 Μαϊου 2022, πλατεία Αριστοτέλους,  Αντιπολεμική συναυλία ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ομάδα μας συμμετείχε στις παιδικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 11:00-15:00 θέλοντας να περάσει το δικό της δυνατό μήνυμα για την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών. 

- Δημιουργικά απογεύματα με εργαστήρια δεξιοτήτων για νέους και νέες: στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Gamesint.eu/ Erasmus+/KA2 είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε για τη σημασία των ήπιων δεξιοτήτων στην προσωπική μας ανάπτυξη αλλά και για τις ευκαιρίες κινητικότητας που έχει η νεολαια μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

- Παραθινούπολη 2022, 3, 4 & 5 Ιουνίου: Ήταν χαρά και τιμή να συμμετέχουμε στην οργανωτική ομάδα του παιδικού φεστιβάλ ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ του Δήμου Καλαμαριάς. Φέτος γιορτάσαμε τα 20 χρόνια του θεσμού και για 3 μέρες η πλαζ Αρετσούς γέμισε παιδικές φωνές, παιχνίδια, χρώματα και μουσικές. Για αυτή την εμπειρία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

- Επίσκεψη μελέτης, 21-24/6, Ηνωμένο Βασίλειο“Exploring Approaches and Best Practices”: στο Ηνωμένο Βασίλειο ταξίδεψαν η Νατάσα και η Μαρίνα, μέλη της ομάδας μας, για να πάρουν μέρος στη διακρατική επίσκεψη μελέτης στο πλαίσιο του έργου "TAKE P-ART: Participatory Arts in Youth Work" - Εrasmus+/ KA1. Διαβάστε για την εμπειρία τους ΕΔΩ.  Η ομάδα μας είναι εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο "TAKE P-ART: Participatory Arts in Youth Work" με στόχο να προσφέρει πολύπλευρες μαθησιακές εμπειρίες στους νέους και νέες της ομάδας και ευρύτερα. Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

- Training course,  "Learning to work with participatory arts", Torino, Torre Pellice - Ιταλία, 16-23 Ιουλίου 2022: η 2η Δράση του έργου "TAKE P-ART: Participatory Arts in Youth Work" έγινε στην Ιταλία και αφορούσε στην κατάρτιση νέων από 8 χώρες στις συμμετοχικές τέχνες και στη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Από την "Σχεδία στην πόλη" έλαβαν μέρος η Θεοδώρα, ο Γρηγόρης και η Φανή. Επιστρέφοντας μοιράστηκαν την εμπειρία τους. Διάβαστε περισσότερα ΕΔΩ.

Ανταλλαγή νέων, “T-run-SPORTATION in the CITY”, 15-22 Ιουλίου 2022, Κρακοβία - Πολωνία (Erasmus+/ KA1): με ιδιαίτερη χαρά ολοκληρώσαμε την τριμερή  ανταλλαγή νέων στην Κρακοβία “T-run-SPORTATION in the CITY”. Το πρόγραμμα αφορούσε στην ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και μετακίνησης. Συμμετείχαν νέοι/ες από Πολωνία, Γερμανία και Ελλάδα.Από την ομάδα μας συμμετείχαν 10 νέοι/ες 15-21 ετών και 2 leaders. Διαβάστε τις εντυπώσεις τους ΕΔΩ.

- Βlended youth mobility,  Gamesin.eu - MEMOPOLIS, Φιλανδία, 25-31 Ιουλίου 2022 (Erasmus+/ KA2): στο  πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Gamesint.eu/ Erasmus+/KA2 ταξιδέψαμε τον Ιούλιο στην Φιλανδία για την υλοποίηση της ανταλλαγής νέων. Συμμετείχαν 5 νέοι/ες και 2 leaders από κάθε χώρα. Συνολικά συμμετείχαν 4 χώρες (Φιλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Πορτογαλία). Περισσότερα μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ.

- Έγκριση της δράσης "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων" στο πλαίσιο του πρόγραμματος "Σημεία στήριξης". Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για την ομάδα μας η έγκριση της πρότασής μας και η συμμετοχή στο πρόγραμμα Σημεία Στήριξης - Points of Support, στην ενότητα παιδί και υγεία με δωρεά από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το θέμα της δράσης αφορά στη συναισθηματική ενδυνάμωση και ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών πρωτοσχολικής ηλικίας (6-8 ετών) καθώς και στην ενδυνάμωση εκπαιδευτικών και γονιών διαμέσου βιωματικών σεμιναρίων.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

- Κύκλος καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ με θέμα "Ταξίδι Τέχνης στην Ισπανία": την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου 2022 πραγματοποίησαμε 4 εργαστήρια με στόχο τα παιδιά του κέντρου να γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπου τους διάσημους ζωγράφους Πικάσο και Μιρό, την παραδοσιακή Ισπανική μουσική και τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Γκαουντί. Τα εργαστήρια υλοποίησε ο εθελοντής ESC Javier Montalvo. Ο Javier είναι εθελοντής στην ομάδα μας μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

- Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε με εξωστρέφεια. Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, τη Βαλκανική Πλατεία και τα Θεοτόκια (κοινότητα Πεύκων). Υλοποιήσαμε δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και γονείς. 

- Έγιναν τα πρώτα βήματα για την προετοιμασία της νέας μας δράσης "το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων" που υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης" που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί. 

- Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος "Εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο" στο Κ.Υ.Ν. (Κέντρο Υποστήριξης Νέων) της ΑΡΣΙΣ. Τα εργαστήρια υλοποίησε ο Javier Montalvo del Castillo, εθελοντής της ομάδας μέσω του προγράμματος "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης". Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήσαμε τα εργαστήρια:

  • “Από τα σήματα καπνού στο διαδίκτυο! - εφευρέσεις που άλλαξαν την επικοινωνία των ανθρώπων”, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022
  • “Μια μέρα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι”, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022
  • “Η ιστορία του πολυεφευρέτη Τόμας Έντισον”, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
  • “Αδερφοί Ράιτ – Ταξίδι στους αιθέρες”, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

- Εκδήλωση έναρξης του 5ου κύκλου του προγράμματος "Σημεία Στήριξης: την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, η πρόεδρος της "Σχεδίας στην πόλη" κ. Αργυρώ Σκίτσα συμμετείχε στην εκδήλωση έναρξης του 5ου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», στα γραφεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στην Αθήνα. Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε εκπροσώπους από 30 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που υλοποιούν δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και εκπρόσωπους των Ιδρυμάτων που τις χρηματοδοτούν. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η δια ζώσης γνωριμία των εκπροσώπων των οργανώσεων και των Ιδρυμάτων καθώς και η ενημέρωση των πρώτων σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης και αναφοράς των δράσεων. Επιπλέον, ενημερώθηκαμε σχετικά με τις δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων από τις οποίες θα επωφεληθούμε μέσω του Social Dynamo.

- Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η εθελοντική μας ομάδα ετοίμασε τις παιχνιδοβαλίτσες της και συμμετείχε στη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ - 2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, στο Πάρκο των Εθνών (Λαγκαδά με Αγ. Δημητρίου). 

- Ολοκληρώσαμε το υλικό για το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι "Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων" και προχωρήσαμε στη διαδικασία της εκτύπωσης! 

- Συνεχίσαμε τις επισκέψεις και ολοκληρώσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο" στο Κ.Υ.Ν. (Κέντρο Υποστήριξης Νέων) της ΑΡΣΙΣ. Τον Οκτώβριο πραγματοποιήσαμε με τον εθελοντή μας Javier Montalvo del Castillo τα εργαστήρια:

  • “Τζέημς Βατ και Νικολά-Ζοζέφ Κυνιό - δυο παράλληλες ιστορίες: οι εφευρέτες της ατμομηχανής και του πρώτου αυτοκίνητου", Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
  • “Η εποχή των εικόνων: φωτογραφία και κινηματογράφος”, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

- Μετά από 2 χρονιά διακοπής λόγω covid ξεκίνησε πάλι στον χώρο μας ο κύκλος εργαστηρίων για παιδιά  6-8 ετών "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά".  Πραγματοποιήσαμε το εργαστήρι "Μικρές ιστορίες για καλούς φίλους" το Σάββατο 22 Οκτωβρίου,  11:00-13:00 και περάσαμε υπέροχα με τη μικρή μας Σχεδιοπαρέα!

 - Στα τέλη Οκτώβρη υποδεχθήκαμε τη νέα μας εθελόντρια Clara Gomez-Rico Escanciano, από την Ισπανία, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης". 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

- Το ταξίδι μας με το εκπαιδευτικό προγράμμα "Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων" ξεκίνησε με επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στο 1ο δημοτικό σχολείο Μενεμένης,  στο Κ.Δ.Α.Π. "Μεγαλώνουμε μαζί" στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στο 3ο δημοτικό σχολείο Αιγινίου Πιερίας, στο 34ο και 40ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στο Κ.Δ.Α.Π. "Αστεροκόσμος" στον Δήμο Παύλου Μελά και στο δημοτικό σχολείο Χορτιάτη. 

- Τον Νόεμβριο οι "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" φιλοξένησαν δύο ξεχωριστά εργαστήρια: το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 11:00-13:00, υλοποιήσαμε το εργαστήρι δημιουργικής μάθησης και τεχνολογίας «Εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο: από τα σήματα καπνού στο διαδίκτυο και από την ατμοκίνηση στους αιθέρες!». Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 11:00-13:00 τα παιδιά συμμετείχαν στο εργαστήρι αρχιτεκτονικής  «Μια πόλη από την αρχή».

Ένας νέος κύκλος δημιουργικών εργαστηρίων με το πρόγραμμα «Παιχνιδο-Βαλίτσες» ξεκίνησε στο Κ.Δ.Α.Π. του Φάρου του κόσμου στον Δενδροπόταμο. Κάθε Παρασκευή μοιραζόμαστε με τα παιδιά παιχνίδια αλλά και εργαστήρια δημιουργικών κατασκευών. Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και συντονίζουν o Javier και η Clara, (εθελοντές μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης) ενώ συμμετέχουν και παιδαγωγοί εθελοντές/ντριες της ομάδας.

- Πραγματοποιήσαμε το σεμινάριο για την εκπαίδευση νέων εθελοντών/ντριών Από το εγώ στο εμείς”, εθελοντισμός και ενεργή συμμετοχή από τη θεωρία στην πράξη, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, ώρες 11:00-15:00. Το σεμινάριο εντάσσεται στα εργαστήρια για νέους που υλοποιούμε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Gamesint.eu/ Erasmus+/KA2. 

- Ο Νοέμβριος έκλεισε με την ολοκλήρωση της εθελοντικής υπηρεσίας του αγαπημένου μας Javier Montalvo μέσω του προγράμματος "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης". Η προσφορά του ήταν πολύτιμη. Συμμετείχε ενεργά σε όλες μας τις δράσεις για έναν χρόνο δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό, με δημιουργική διάθεση, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας. Του ευχόμαστε να συνεχίσει με το ίδιο πάθος στη ζωή του και να πραγματοποίησει όλα του τα όνειρα!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

- Συνεχίσαμε τις εκπαιδευτικές επισκέψεις με το πρόγραμμα "Αλφαβητάρι των συναισθημάτων" στο δημοτικό σχολείο Προδρόμου-Αγίας Τριάδας Ημαθίας και στο 6ο Πειραματικό - Διαπολιτισμικό δημοτικό σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. Στις 15 Δεκεμβρίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στον χώρο μας, εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη την κα Λητώ Καραγκούνη και κα Κατερίνα Φράγκου, project managers του προγράμματος "Σημεία Στήριξης". 

- Συνεχίσαμε τα εργαστήρια παιχνιδιού στο Κ.Δ.Α.Π. του Φάρου του κόσμου, στον Δενδροπόταμο, στο πλαίσιο του εθελοντικού μας προγράμματος "Παιχνιδοβαλίτσες".

- Συμμετείχαμε στην εκδήλωση "εΘΕΛΩντισμός SKG" του Thess-δικτύου (Άτυπο δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλονίκης) για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στην Αποθήκη Δ' στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Υλοποίησαμε εργαστήρια ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς με τους εθελοντές και εθελόντριες της ομάδας. 

- Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά", υποδεχθήκαμε τα Χριστούγεννα με γιορτινές κατασκευές και εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στο εργαστήρι "Παρέα με τα ξωτικά".

- Την ίδια μέρα γιορτάσαμε και με την εθελοντική μας ομάδα σε μια ξεχωριστή εκδήλωση "Find your secret Santa!". Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς και βέβαια να ανταλλάξουμε δώρα! Παράλληλα παρουσιάσαμε την ψηφιακή πλατφόρμα και το παιχνίδι MEMOPOLIS που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Gamesint.eu/ Erasmus + / KA2. Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το διαδραστικό παιχνίδι οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται εμπειρίες τους από ανταλλαγές και προγράμματα νεολαίας.

 

Το 2022 ήταν μια χρονιά προσαρμογής μετά τη μακρά περίοδο της πανδημίας που μας έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας μέσα από τα προγράμματα που υλοποιήσαμε. Αναπτύξαμε ένα μεγαλύτερο δίκτυο συνεργασιών με φορείς από την Ελλάδα και την Ευρώπη και υποδεχθήκαμε νέα μέλη στην ομάδα μας. Ευχή μας είναι το 2023 να φέρει ειρήνη στη γειτονιά της Ευρώπης και να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και τη συμπερίληψη στις τοπικές μας κοινότητες.