Εισαγωγικό κείμενο: Η νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκίνησε στην «Σχεδία στην πόλη» με νέες δράσεις και συνεργασίες. Ονειρευόμαστε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο για τα παιδιά και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε σ' αυτόν τον σκοπό μέσα από μικρές καθημερινές δράσεις. Ευχόμαστε μια χρονιά με δημιουργικότητα και αλληλεγγύη!

Νέα σχολική χρονιά ξεκινά...

Aς βάλουμε περισσότερο χρώμα στην κάθε μέρα!

 

 

Η νέα εκπαιδευτική χρονιά στην «Σχεδία στην πόλη» ξεκινά με νέες δράσεις και συνεργασίες και πάνω από όλα με θετική διάθεση απέναντι στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Σε μια εποχή όπου η παγκόσμια κοινότητα προσπαθεί να συνέλθει από τις συνέπειες της πανδημίας, που η ενεργειακή κρίση, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στην ημερήσια διάταξη προσπαθούμε να κρατάμε ανοιχτές τις γέφυρες επικοινωνίας με τους ανθρώπους δίπλα μας, με τους γονείς και τα παιδιά, με τους εκπαιδευτικούς, με τους νέους ανθρώπους που τώρα ανοίγουν τα επαγγελματικά τους φτερά.

Πιστεύουμε στις δημιουργικές συνέργειες και στην ανταλλαγή ιδεών.

Πιστεύουμε ότι οφείλουμε να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και ευκαιριών στα παιδιά και στους νέους για να γίνουν οι πρεσβευτές θετικών αλλαγών.

Ονειρευόμαστε μαζί τους έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε μέσα από μικρές καθημερινές δράσεις.

Ευχόμαστε τούτη η σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και ξεχωριστή!

Να γίνουν οι τάξεις εργαστήρια μάθησης και χαράς!

Να γεμίζει η καθημερινότητα  όλων μας με όμορφες στιγμές!

Να μοιραζόμαστε εμπειρίες, ιστορίες και συναισθήματα με σεβασμό, αποδοχή, διάθεση για συνεργασία! Να μοιραζόμαστε όχι μόνο τα εύκολα αλλά και τα δύσκολα και να συμπαραστεκόμαστε με κατανόηση ο ένας στον άλλον!

 

 H ομάδα μας οργανώνει για τη φετινή χρονιά μια σειρά από νέες δράσεις και θα θέλαμε να σας έχουμε στο πλευρό μας!

  • Ετοιμάζουμε τη Γιορτή καλωσορίσματος νέων και παλιών μελών - εθελοντών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 19.00 στον χώρο μας! Θα γνωριστούμε, θα ανταλλάξουμε τα νέα και τις ιδέες μας και θα ενημερωθούμε για τις δράσεις της Σχεδίας. Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ.
  • Το "Αλφαβητάρι των συναισθημάτων" είναι το  νέο μας πρόγραμμα και αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή γι' αυτό. Πρόκειται για δράση που υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί. Από τα μέσα Οκτώβρη θα ταξιδέψουμε σε σχολεία και δομές μη τυπικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη και σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ.
  • Οι "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" επιστρέφουν τα Σάββατα στον χώρο μας, στον αγαπημένο πεζόδρομο της Παπαμάρκου, στην αγορά της Άθωνος. Ξεκινάμε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου με ένα ξεχωριστό εργαστήρι για τη φιλία. Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ.
  • Τα παραμύθια έρχονται τις Δευτέρες στην "Σχεδία στην πόλη": εκπαιδευτικός κύκλος 6 συναντήσεων για την αφήγηση παραμυθιών με την Ανθή Θάνου. Ξεκινάμε στις 24 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα, 18:00-20:00. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.
  • Τα βιωματικά σεμινάρια για παιδαγωγούς ξεκινούν από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε μήνα θα προσεγγίζουμε θέματα που οι ίδιοι οι παιδαγωγοί έχουν αναδείξει: συμπεριληπτική εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων, εμψύχωση ομάδας, συμβολή των τεχνών στη μάθηση και το κλίμα της ομάδας κα. Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ.

 

  • Οι εκπαιδευτικές βαλίτσες γεμίζουν με πολύχρωμα υλικά και θα ταξιδέψουν σε σχολεία, παιδικές βιβλιοθήκες, χώρους δημιουργικής απασχόλησης,  για παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Για τα προγράμματα μας στα σχολεία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
  • Πήραμε μέρος στη ΓΙΟΡΤΗ του ΒΑΡΔΑΡΗ, τη 2η Ανοιχτή Γιορτή Γειτονιάς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Πάρκο των Εθνών. Διασκεδάσαμε παρέα με γονείς και παιδιά και ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία! Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.
  • Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαμε στο παιδικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών "Βαλκανική Πλατεία" & "ΘΕΟΤΟΚΙΑ". Παρουσιάσαμε καλλιτεχνικά εργαστήρια και αισθητηριακά παιχνίδια για παιδιά από 2 -12 ετών. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.
  • Συνεχίζεται η συνεργασία μας με το Κ.Υ.Ν. της ΑΡΣΙΣ και κάθε Παρασκευή πραγματοποιούμε κύκλους καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά. Ο νέος μας κύκλος έχει θέμα "Εφερεύσεις που άλλαξαν τον κόσμο". Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ.
  • Υποδεχθήκαμε την Κλάρα, τη νέα μας εθελόντρια από την Ισπανία, στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης που θα στηρίξει τις δράσεις μας.

 

👉Ξεκινήσαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή - εγγραφή νέων μελών στην ομάδα. Εάν σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να μοιραστείς δημιουργικές εθελοντικές δράσεις και προγράμματα για παιδιά και νέους μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

👉Μπορείς να κάνεις την αίτησή σου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ. 

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες στην σελίδα μας στο Fb & IG: Sxedia stin poli για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!!!

Καλή μας αρχή λοιπόν στη νέα εκπαιδευτική χρονιά!!!